Fødselsdage

Vi holder barnets fødselsdag på hans eller hendes base, hos de yngste, mellemste eller ældste børn i forbindelse med morgensamling.

Vi dækker bord med enten fødselsdagsdug, lys og flag og spiser det barnet har med hjemmefra. Der synges fødselsdagssang, og vi gør dagen til noget særligt for det enkelte barn.

Har barnet søskende i institutionen inviteres de med.

Vi har hos de ældste børn en tradition for at vi sammen med barnet hejser flaget på flagstangen på vores legeplads. Her laves også en gave til fødselsdagsbarnet, fx tegninger. Derfor ingen private gaver til fødselsdagsbarnet.

Vi opfordrer til at I medbringer boller (gerne med glasur), eller frugt, som kun må udskæres her i institutionen. Det er også muligt at medbringe en kage eller is. Husk I alle tilfælde at aftale nærmere om fødselsdagen med stuen.

Nogle vælger at invitere stuen hjem til fødselsdag om formiddagen.

Hvis barnet inviterer enkelte børn fra institutionen hjem til privat fødselsdag, bedes I sende invitationen hjem til bopælen i stedet for at lægge dem her.

Ved fødselsdagsarrangementer uden for institutionen, slutter festen det aktuelle sted.

Børnene må ikke have godteposer/gaver med tilbage til institutionen efter en fødselsdagsfest, af hensyn til de andre børn i institutionen.

Vi prioriterer fødselsdage højt og de går altid forud for andre planlagte aktiviteter.

Ved fødselsdage har vi en "Vejledning om fællesmad i børneinstitutioner", som vi skal følge. Forældre må eksempelvis ikke komme med en hjemmelavet lagkage i institutionen pga. hygiejneregler.

Vi aftaler altid med forældrene, hvordan fødselsdagen afholdes og hvordan det skal forløbe.