Madordningen

Alle børn får varm mad fra køkkenet fire gange om ugen og kold mad en gang om ugen fra vores eget produktionskøkken. Køkkenet sørger også for grøntsager og brød til eftermiddagsmåltidet kl.14.00 og brød kl.16.30, for de børn der er her sent.

 

Det Økologiske Guldmærke

Vi har det økologiske guldmærke og fremstiller maden af årstidens råvarer for at højne det ernæringsmæssige indhold af vitaminer.

 

Periodevis ordning

I Skovparkens Børnehus har vi en forældrebetalt madordning som kører 2 år ad gangen.

 

Pris

Ordningen er obligatorisk og koster frem tom. 31. juli 2022 kr. 670 pr. barn i 11 måneder om året, fra barnet fylder 3 år. Pr. 1. august 2022 kendes prisen ikke på nuværende tidspunkt.

 

Miljø- og Fødevareministeriets anbefalinger

Se vores smileyrapport

Mandag

Frokost: Kartoffelsuppe med bulgur.
Eftermiddag: Ovnkartofler med hjemmelavet dressing og hjemmebagt brød.

Tirsdag

Frokost: Dagens fisk.
Eftermiddag: Grøntsagsfade og hjemmebagt brød.

Onsdag

Frokost: Smør selv med div. pålæg og hjemmebagt rugbrød bagt på surdej.
Eftermiddag: Børnehaven bager og grøntsagsfade.

Torsdag

Frokost: Kylling i karry med fuldkornsris.
Eftermiddag: Grøntsagsfade og hjemmebagt brød.

Fredag

Frokost: Pastasalat med mango, grønt, skinke og hjemmelavet dressing.
Eftermiddag: Hjemmebagt brød og ovnkartofler med hjemmelavet dressing.

Der bliver serveret morgenmad i institutionen mellem kl. 6.15 og 8.00 som består af havregrød, havregryn, brød, smør, smøreost og hjemmelavet marmelade – hertil er der økologisk mælk.

Børnene i institutionen får "hjemmelavet" mad lavet af årstidens råvarer, hvortil de drikker vand. I det daglige planlægger vores køkkendame menuen indenfor de givne økonomiske rammer, kostmøder i personalegruppen samt Miljø- og Fødevareministeriets anbefalinger for kost.

Miljø- og Fødevareministeriets anbefalinger

Der er et sent, lille måltid i form af brød for de børn, der er i institutionen efter kl. 16.30. Her drikkes der vand til.

Til eftermiddagsmad får alle børn brød med smør og grønt der tilberedes på forskellig vis eksempelvis som bagte rodfrugter. Hertil drikkes vand. En gang om ugen har vi en køkkendag med en gruppe af de mellemste eller ældste børn, hvor der bages til hele huset.

Vi mener, at børnene skal have kendskab til det sunde kostgrundlag anbefalet af Miljø- og Fødevareministeriet. Børnene får kun kage og lignende ved særlige lejligheder. Vi skal i fællesskab gøre børnene bevidste om sund mad.

Miljø- og Fødevareministeriets anbefalinger