Madordning er til stor glæde for både børn, forældre og personale. I Skovparkens Børnehus er vi meget bevidste om, at maden skal tilberedes fra bunden.
Alle børn får varm mad fra køkkenet fire gange om ugen og kold mad en gang om ugen fra vores eget produktionskøkken. Køkkenet sørger også for grøntsager og brød til eftermiddagsmåltidet kl.14.00
Vi bestræber os på at servere maden så økologisk som muligt.
Maden følger så vidt muligt råvarernes sæsoner, for at højne det ernæringsmæssige indhold af vitaminer.
Fisk er som udgangspunkt ikke økologisk, men vi vælger altid MSC-mærket, da det er det mest bæredygtige valg.
Såfremt vi ikke kan skaffe råvarerne økologisk, vælger vi altid dansk produceret som første prioritet.
Vores økologiprocent ligger pt på 96.
I Skovparkens Børnehus har vi en forældrebetalt madordning som kører 2 år ad gangen.
Ordningen er obligatorisk og koster frem tom. 31. juli 2024 kr. 800 pr. barn over 3 år og kr. 600 pr barn under 3 år, i 11 måneder per år.
Miljø- og Fødevareministeriets anbefalinger
Se vores smileyrapport
Frokost: Kartoffelsuppe med bulgur.Eftermiddag: Ovnkartofler med hjemmelavet dressing og hjemmebagt brød.
Frokost: Dagens fisk.Eftermiddag: Grøntsagsfade og hjemmebagt brød.
Frokost: Smør selv med div. pålæg og grønt.Eftermiddag: hjemmebagt brød og grøntsagsfade.
Frokost: Kylling i karry med fuldkornsris.Eftermiddag: Grøntsagsfade og hjemmebagt brød.
Frokost: Pastasalat med mango, grønt, skinke og hjemmelavet dressing.Eftermiddag: Hjemmebagt brød og ovnkartofler med hjemmelavet dressing.
Der bliver serveret morgenmad i institutionen mellem kl. 6.45 og 7.30 som består af havregrød, havregryn, brød, smør, ost og marmelade – hertil er der økologisk mælk.
Børnene i institutionen får "hjemmelavet" mad lavet af årstidens råvarer, hvortil de drikker vand. I det daglige planlægger vores køkkendame menuen indenfor de givne økonomiske rammer, kostmøder i personalegruppen samt Miljø- og Fødevareministeriets anbefalinger for kost.
Til eftermiddagsmad får alle børn brød med smør og grønt der tilberedes på forskellig vis eksempelvis som bagte rodfrugter. Hertil drikkes vand.
Vi mener, at børnene skal have kendskab til det sunde kostgrundlag anbefalet af Miljø- og Fødevareministeriet. Børnene får kun kage og lignende ved særlige lejligheder. Vi skal i fællesskab gøre børnene bevidste om sund mad.
Denne hjemmeside benytter cookies fra tredjepart til besøgsstatistik. Vælger du "Accepter alle", giver du samtykke til at tredjepartsservices må gemme oplysninger om dit besøg. Læs mere om cookies